Blogguppehåll

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2010-06-23 » 23:16:54
Hej älsklingar!
Jag lyser med min frånvaro tills vidare också. Det är mycket som händer just nu och bloggen är tyvärr bland sista prioriteringarna på min lista.

I will miss you guys, hehe. Faktiskt.

Kommentera detta inlägg om du vill att jag ska skriva till dig när bloggen startar igång igen (se där, vilken service, va?!). Det kan släntra in någon mobilbloggning, som vanligt, men officiellt så tar jag paus!

Ha en trevlig midsommar och sånt!

Små grodorna, små grodorna är lustiga att se
Små grodorna, små grodorna, sen kan jag inget meeer!

Voìla! *sommarkram*

En återkommande (o)vana?

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2010-06-19 » 17:11:08

Ja, nu ligger jag på sängen ännu en gång och MMS-bloggar, trots min senaste uppmaning om att sluta upp med detta bekväma nonsens. Den här gången är det inte soligt och jag känner ingen sprudlande doft av nyklippt gräs i näsgångarna. Jag ligger här med mina melankoliska tankar tillsammans med min nya piano-playlist och lyssnar till regnets våta smattrande mot fönsterbrädet. Jag såg en stackars mygga kämpa för sitt liv någon meter utanför mitt fönster och jag kunde bara inte förmå mig själv att lämna det lilla livet åt sitt öde, så jag öppnade fönstret och hjälpte henne in. Ett till myggbett kan väl inte skada? En liten fin gest i detta dunkla gråväder. Varsågod, lilla mygga. Kom in och vila dina vingar.

Försöker känna lugnet

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2010-06-16 » 19:30:22

dsc02553 (MMS)

Jag måste verkligen skärpa mig! De här MMS-bloggningarna kan ju inte fortsätta för evigt! Det råkar bara vara väldigt bekvämt att inte behöva placera mig framför datorn så fort jag vill lägga lite tid på bloggen. Just nu ligger jag på sängen och tittar på den babyblå himlen och riktigt frodas i den mysiga doften av nyklippt gräs. Jag orkar inte med mitt liv just nu, så jag ligger här och lurar tills energin och viljan att röra på mig återkommer. Vad gör ni helst för att koppla av? Vad är idylliskt?

Slaggar på soffan i Boden

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2010-06-13 » 03:50:06

dsc02542 (MMS)

Ja, tåget rörde på sig till slut (vi stod dock stilla i två timmar, haha) och nu ligger jag här på soffan i Boden för andra natten i rad. Gårdagen blev riktigt lyckad med en helt oväntad fest och många nya, goa människor! Fick många kramar och många fina komplimanger, och det är nånting som händer så sällan - så jag passade på att absorbera så mycket jag kunde. Nu har jag något att livnära mig på ett tag framöver! Och nu, efter en helkväll med diverse filmer, sallader och mumsig mat har vi nu slängt på oss pyjamasen igen och jag inväntar, med spänning, ännu en tre (fem?) timmars lång tågresa hem till Umeå igen. Jag tror förresten att jag föredrar långfärdsbussar framför tåg. Låter det tokigt? Nu ska jag sova, om jag kan... Det är så jäkla varmt här inne! Antingen sova i bastuvärme eller bli attackerad av myggmaffian... Vad skulle du föredra?

Hej godingar!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2010-06-11 » 18:23:16

dsc02523 (MMS)

Jag sitter på tåget på väg mot Boden för att träffa min gamla barndomskompis Rackan. Det är som en bastu här inne (och ni vet att jag inte är överförtjust i skållande hetta), ventilationssystemet funkar inte och tåget står dessutom stilla. Det har blivit något signalfel och reparatörer beräknas vara här om 40 minuter. Kanon. Mitt ute i ingenstans. Jag sitter och lyssnar på en mysig mamma som läser sagor för sina barn. Så underbart! Dock beskriver hon ett stort middagsdukat bord för tillfället och jag är hungrigare än vargen! Har bara fått i mig mögligt bröd och priorintabletter idag, så det kanske är dags att röra mig mot matvagnen och se vad som finns. Jag återkommer!

Priorin och älskad dosett

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Mig - kring vikt & OP  |  Daterat - 2010-06-09 » 21:06:53


(Tredje dagen med Priorin och jag intalar mig att jag redan känner en viss skillnad. Hårbotten känns inte lika irriterad och det kliar inte lika mycket. Men det är säkert bara inbillning. Om inte - så är nog Priorin värsta mirakelkuren, haha. Vi får se hur det känns imorgon! Nu ska jag se film: Crank.)

Progression 2

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Progress  |  Daterat - 2010-06-09 » 19:43:19
4 mars - Skickade remiss via Vårdcentralen till Lycksele sjukhus.
9 mars - Fick remissbekräftelse från Lycksele.
23 mars- Ringde Lycksele och bad om att bli flyttad.
25 mars- Blev skickad vidare till Ersta sjukhus i Stockholm.
30 mars - Remissen framme på Ersta.
31 maj - Fick kallelse om träff m. dietist, läkare och obesitassjuksköterska.
7 juni - Började äta Priorin (hårstimulerande kosttillskott).

- 5 augusti - Träff m. dietist, läkare och obesitassjuksköterska. -

Preliminär OP-tid: Slutet på 2010.

Vikt: 126.5 kg (+0.5 kg)
BMI: 43.3 (+0.2)

Sommarklänning!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2010-06-09 » 19:12:40

(Jag var på stan igår med Riddar1an och shoppade lite. Vi båda kollade in den här klänningen och jag kunde bara inte motstå den! Den satt liiite konstigt över brösten, men hittar jag bara en matchande bolero till den så kommer det inte synas! Klänningen inskaffades från Lindex, som är mitt nya plus-size favoritställe!)

Kosttillskott

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Mig - kring vikt & OP  |  Daterat - 2010-06-06 » 23:57:59
Jag ska börja äta ett kosttillskott imorgon, hade jag tänkt. Det heter Priorin (en länk till hemsidan hittar ni HÄR) och det hjälper med att stimulera hårväxten; det stärker och ger näring åt hårrötterna.

Jag har ju en massa hormonrubbningar på grund av min PCO-S (som jag förresten kommer skriva ett inlägg om senare), som bland annat gjort så att jag fått tunnare hår och min hårlinje dragit sig tillbaka lite. Jag tappar ganska mycket hår. Inte så att jag får fläckar eller så, men tillräckligt för att märkas.

Så jag ska prova på Priorin i 90 dagar (två kapslar på morgonen, en kapsel på kvällen), till att börja med och därefter kommer jag nog ta dom i förebyggande syfte om det hjälper.

Om jag har ork/tid/lust/vilja imorgon så ska jag försöka pallra mig ner till stan efter jobbet och köpa en dosett. Annars vet jag, med all säkerhet, att jag kommer glömma ta kapslarna och sen blir det skit'N av alltihop.


Kallelse nr. 1

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Mig - kring vikt & OP  |  Daterat - 2010-06-06 » 23:22:25
Gissa vad JAG har fått med posten (för en vecka sen, men ändå)?! Kolla, kolla, kolla!




(Första kallelsen till sjukhuset i el Stockholmo! Den femte augusti! Om tre månader!)



(Känns amazing!)



(Måste fylla i en hälsodeklaration som jag ska ta med mig dit. Och jag som älskar att svara på sånt här!)

Frågor och svar?

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Frågestunder  |  Daterat - 2010-06-06 » 22:13:05
Jag vet inte hur många stammisar jag har här på bloggen, men någon kanske lagt märke till att frågestunden, som skulle inträffa en gång varje vecka, inte har synts till på ett tag. Jag har en väldigt rimlig förklaring till detta. Nämligen att INGEN har frågat något på några veckor. So there you go!

You get what you ask for - and if you ask nothing - you get nothing.

Gösse, vad det där lät uppkäftigt. Det var inte alls meningen. Om någon fråga trillar in så ser jag till att publicera svaret i bloggen inom en vecka!

Jag svarar på allt.

Ps: Dumma frågor får dumma svar. Tihi, busigt va?


30-års fest och ONT.

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2010-06-06 » 20:16:15
Ja, nu står kakan (vit kladdkaka med hallon) i ugnen och har jag gett mig fanuckers på att sätta igång med inledningen på det här inlägget.

Som att ett blogginlägg behöver en inledning...

Självklart liksom.



Gosh...



Igår fick jag så fruktansvärt ont i benen när jag var på 30-års kalaset. Jag tappade allt sug att vara glad och social, och satt istället och gav mig själv en knämassage medan jag försökte höra vad min Aussie-kusin (hon har nyss kommit tillbaka från att ha bott i Australien i ett år, därav smeknamnet) pratade om, med skrålandet av singstar och fulla +25-åringar i bakgrunden, men det gick inget vidare.

Efter 2-3 timmars misär med Singstarhuvudvärk gav jag, Aussie och brorsan oss iväg och pallrade oss hemåt.

Väl hemma och till sängs kunde jag inte sova. Jag hade så jäkla ont! Jag kom på mig själv med att ligga och tänka "om någon skulle komma med en kötthammare och banka mina knän till blodiga slamsor så skulle det nog inte kännas så annorlunda" och jag skämtade inte... så mycket.   


(Note to self: Stå inte så mycket. Gå inte så mycket. Spring inte så mycket. Sitt inte för länge och hoppa för guds skull inte alls!)


För övrigt så ogillar jag att träffa många nya människor på samma gång, för jag vet aldrig hur jag ska tolka dom riktigt. Jag vet aldrig om folk stöter på mig eller om dom bara är överdrivet trevliga (eller kanske tycker att min humor är av världsklass och vill inget hellre än att "bli min vän"?). ELLER... eller så tycker dom att jag är så jävla tragisk att dom skrattar falskt och ger mig komplimanger bara för att dom tycker synd om mig. Haha. Jag är medelmåtta så det skriker om det.

Freshness

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2010-06-06 » 17:44:45


(Eftersom de senaste bilderna varit så sunkiga så slänger jag in en lite glassigare bild nu i förbifarten. Absolut inte photoshoppad! ...Hah, vem försöker jag lura?)

Dagens enkät - 6

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dagens enkäter  |  Daterat - 2010-06-06 » 17:09:04


DAGENS VILL HA:
Inspiration och kreativitet. Jag vet att jag har tusen saker att blogga om (jag har till och med skrivit upp en lista!!!!..!!...!...), men ändå vill inte hjärnan hjälpa mig att formulera mig. Och jag vill inte lägga ut massa inlägg som bara består av ordbajs.
DAGENS KLÄDSEL: Svarta mjukisar och ett svart linne. Basic black.
DAGENS SMINK: Inget. Nada! Zip! Zero!
DAGENS FRISYR: Det gamla vanliga när jag är på slapphumör. Knut i nacken och pinnat fast luggen åt sidan.
DAGENS HÄNDELSE: Det... Är.. Sveriges nationaldag? Annars hittade jag ett par riktigt awesomelåtar (som visas nedan).
DAGENS LÅT: Awesomelåt nr.1: John ME -Love is my drug. Awesomelåt nr.2: Feist - So sorry.
DAGENS PLANER
: Äta middag, baka vit kladdkaka med hallon och om jag har tur - MSN:a med flickvän.
DAGENS SAKNAD: Jag saknar mig själv, faktiskt.
DAGENS DUMMASTE: MIN HJÄRNA! Dumma dumdum.
DAGENS SJUKA: Min hjärna igen. Den fokuserar på fel saker!
DAGENS DROG: Love is my drug, it's my medicine. Love is my drug, it's my heroin.
DAGENS ROLIGASTE: Shane Dawson.
DAGENS FAVORIT: Euroshopper Chocolate Chip Cookies!
DAGENS KÖP: Har inte spenderat en spänn idag.
DAGENS HUMÖR: Jag är så nedstämd att det kryper i skinnet på mig.
DAGENS ORD: "Hej", för det är det enda ordet jag yttrat.

-----------------

En annan lista!

Beroende av: Jag är en sockernarkoman. Jag hade nog livnärt mig på sötsaker om det inte hade varit så jädrans dåligt för hälsan, hehe.
Alkohol: Det dricks antingen vid speciella tillfällen eller då jag och tjejerna drar ut på club och dansar. Några gånger per år, men inte mer än så. Jag smådricker aldrig, hatar att dricka till maten och tar aldrig en öl "bara för att koppla av".
Armhävningar: Haha, lycka till! Om ett par år kanske!
Djur: Har tre katter hemma hos mina föräldrar, varav en faktiskt tillhör mig. Rocky är min, också har vi Sigge och Cleo. Utöver dom tre krabaterna så älskar jag i stort sett alla djur, stora som små.
Drömmar: Att lyckas hitta tillbaka till mig själv efter operationen och känna att jag faktiskt kan LEVA mitt liv, istället för att sitta ut det.
Dåliga sidor: Har rätt dålig självdiciplin och är ofta ganska kass på att höra av mig regelbundet till folk. Mitt minne är förjävligt och har allmänt svårt att be om hjälp.
Favoritdryck: Coca cola med is.
Foto: Älskar att fota. Hade jag haft en bättre kamera hade jag fotat dygnet runt.
Gillar: Att lyssna till regnet, leta stjärnfall, mumsa Ben & Jerry's glass, känna närhet, se lössittande jeans på kvinnor, att dansa och sjunga, gå på bio, sitta på café, shoppa, fiska... Doften av glögg och körsbärsté på julafton, nyckelben och varma kyssar.
Kaffe: Lukten är behaglig. Gott om man doppar en kaka. Inte annars, haha.
Kläder: Eftersom jag är så stor som jag är känns det inte som att jag har så mycket att välja mellan. Sommaren har bestått av svarta leggins och svarta mjukisbyxor, för jeansen får jag inte på mig längre och kjol tänker jag inte ens försöka mig på. Jag tar på mig det som passar, helt enkelt. Har inga planer på att köpa nytt heller, då jag kommer börja gå ner i vikt om 2-4 månader!
Märkeskläder: Totalt obrydd. Gissa varför? Hehe.
Motto: Jag har några, faktiskt. "Mitt liv, mina val", "Det blir vad du gör det till (make the most of it)", "Våga leva" m.fl.
Musik: Lyssnar faktiskt på det mesta (med några stora undantag). Men en stark komponent är metalvärlden.
Smeknamn: Dimma, Mamie.

Hej där, di glada och mindre muntra!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2010-06-06 » 05:24:18

dsc02509 (MMS)

Jag har nyligen kommit hem från ett 30-års kalas där min brors fästmö var huvudpersonen för kvällen. Jag har tänkt skriva ett inlägg imorgon... Idag.......... När jag vaknar, för jag är på tok för trött för att göra det nu och detta är som bara en liten påminnelse till mig själv. Bilden bjussar jag på för den är alldeles nytagen, med min underbara mobilkamera, mwehehe. Nu ska jag sussa sött, mer eller mindre. See you on the other side! x x x x ...

Oinbjudna gäster

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2010-06-02 » 03:19:04

Jag ligger här i min gnekiga, knöliga, dubbelbegagnade säng och hör morgonfåglarna kvittra medan jag känner den svala daggluften sätta färg på mina kinder och smeka mina lungor. Jag tvångsskriver. Tankarna virvlar i tusental och är fruktansvärt målmedvetna och nyckfulla av sig. Dom är inte oönskade, men jag hade uppskattat om dom hade kunnat boka en tid i förväg eller åtminstone ringt på dörrklockan innan dom satte igång med sina djävulskap. Men vad gör man? Det är bara att välkomna dom in och sedan, på ett artigt och något bestämt vis, visa dom dörren igen och säga "på återseende".

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!