Redbull, kanske?

Kommentarer - 3 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2011-06-29 » 10:39:54
Ont om uppdateringar från min sida, är jag rädd. Jag har mycket att skriva om, men jag måste bara samla ihop tillräckligt med energi för att orka skriva ner allt och den energin existerar knappt just nu. Hoppas ni mår bra! Jag ska ta årets första dopp idag, jag! Där ser man!

TREVLIG MIDSOMMAR, LOVELYS!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2011-06-24 » 15:39:50


- Hur ser kvällen ut för er? Själv blir det grillning i goda vänners lag, samt en och annan cider! Sen får vi se var kvällen för oss. Men en sak är säker... Jag måste göra en midsommarkrans! Utan tvekan! Måste hoppa in i duschen nu om jag ska hinna med allt, så MÅ BRA och ha en underbar midsommar (trots det sjaskiga vädret på många håll i landet)!

Från oss alla, till er alla...
EN RIKTIGT GLAD MIDSOMMAR!
Bamsekramar!

Progression!

Kommentarer - 3 st.  |  Kategori - Progress  |  Daterat - 2011-06-24 » 15:26:31
EN GIGANTISK MÅLSTOLPE AVKLARAD!
Jag väger numera tvåsiffrigt!
KÄNN PÅ DEN, VA?! Åh, så glad jag är!





4 mars
2010 - Skickade remiss via Vårdcentralen till Lycksele sjukhus.
9 mars 2010 - Fick remissbekräftelse från Lycksele.
23 mars 2010 - Ringde Lycksele och bad om att bli flyttad.
25 mars 2010 - Blev skickad vidare till Ersta sjukhus i Stockholm.
30 mars 2010 - Remissen framme på Ersta.
31 maj 2010 - Fick kallelse om träff m. dietist, läkare och obesitassjuksköterska.
5 augusti 2010 - Träff m. dietist, läkare och obesitassjuksköterska.
29 oktober 2010 - Tid för operation (uppskjuten).
17 februari 2011 - Började 2 veckors flytperiod.
4 mars 2011
- Opererad på Ersta med titthålskikurgi!

- Maxvikt: 134.6
- Vikt vid op: 128.3
- Högsta BMI: 46.6
- Nuvarande BMI: 34.2

- Vikt 2 v. post-op: 121.5
- Vikt 3 v. post-op: 118.5
- Vikt 4 v. post-op: 117.8
- Vikt 5 v. post-op: 116.0
- Vikt 6 v. post-op: 114.8
- Vikt 7 v. post-op: 112.5
- Vikt 10 v. post-op: 108.5
- Vikt 13 v. post-op: 103.5
- Vikt 16 v. post-op: 98.7

Total viktminskning: 35.9 kg!




¤ Minus 10 kg - Check!
¤ Minus 15 kg - Check!
¤ Minus 20 kg -
Check!
¤ Minus 25 kg -
Check!
¤ Minus 30 kg - Check!
¤ Minus 35 kg - CHEEECK!
¤ Minus 40 kg -
¤ Minus 45 kg -
¤ Minus 50 kg -

Jag testar!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Mat/recept  |  Daterat - 2011-06-22 » 11:25:00

- Emmi Caffè Latte Zero, laktosfri och utan tillsatt socker. Brukar finnas vid mejerihyllorna i affären... Har ni testat dessa?

Eftersom jag fått dille på kaffe nu sen operationen så tänkte jag att jag kunde testa dessa. Det var med stor entusiasm som jag slängde ner ett par muggar i vagnen när jag var och handlade i helgen. Har varken snabbkaffe eller kaffebryggare i min lilla lägenhet, så det var värt ett försök tyckte jag! Jag drack ju inte kaffe innan op:en... tror det var de där satans kaffemodifasten som lämnat spår på mina smaklökar, för de var ganska goda! Haha.

Hur som haver... Jag blev måttligt besviken. Första klunken fick jag hurven av. Andra klunken grimaserade jag ansiktet av mig (bokstavligen...nästan) och tredje klunken ledde till att jag hällde ut fanskapet i diskhon. Jag vet inte om det var för att den var KALL eller om den bara... smakade skit. Kallt kaffe är ju inte gott, eller? Om den nu inte har is, glass, grädde och massa annat äckelpäckel i sig...

Betyg: 2/10
Kommentar: Anledningen till att den inte får en 1:a är för att jag någorlunda uppskattar designen på muggen. Gillar take-away muggar, helt enkelt! Och anledningen till att den inte får en 3:a är för att den är så dyr. Gratis är gott, visst?

Ni som testat: Vad tyckte ni? Är det bara jag som är tokig i bollen? Is this the new "thing"..?

Min middag idag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Mat/recept  |  Daterat - 2011-06-22 » 00:58:57

- Ursäkta bildkvalitén. Det här blev min middag idag. Väldigt, väldigt ont om proteiner tyvärr, men det var så gott! Isbergssallad, körsbärstomater (utan skal), svensk gurka, Zeta's getost och lite grillkrydda på det!

En sjukling kikar in

Kommentarer - 4 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2011-06-20 » 18:51:31
Hejsan finisar! Jag riktigt lyser med min frånvaro, känner jag. Det beror på att jag inte mått så bra senaste 1-2 veckorna. Jag är sjuk, kan man väl säga. Lång historia. Berättar senare. Och igår började jag få ont i bihålorna, så jag är verkligen inte i form, tyvärr. Jag hoppas att jag mår bättre till midsommar, även fast jag inte har några planer. Man vet ju aldrig vad som dyker upp! Solsken på er!

Dagens lista!

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Dagens enkäter  |  Daterat - 2011-06-12 » 00:14:56
Klockan: 23.57.
Känner mig: Trött och konfunderad.
Kläder: Svarta harembyxor och en gråmönstrad top.
Hår: Utsläppt, rent... Borde klippas, haha.
Undran: Varför ska det vara så svårt?
Lyssnar på: Ett billarm som tjuter på någon parkering, långt borta.
Min morgon: Väcktes för en gångs skull inte av getingar!
Min dag: Smått konstig. Varm. Highs and lows.
Min kväll: Har sett film (Paul) och spelat yatzy med bror!
Nu: Dricker vatten, vaktar katter, gör detta och gnuggar ögonen.
Gillar: Att folk är ärliga! Och smaken av en Werther's Original i min mun.
Gillar inte: Att känna mig osäker. Det gör jag väldigt ofta nu för tiden!
Insikt: Att jag är på tok för godhjärtad för mitt eget bästa.

Jag snodde listan från: Johanna

Solen skänker värme

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2011-06-08 » 22:02:01
Åh, vilka underbara dagar vi haft nu! Och ryktet säger att det fortsätter lika fint och soligt resten av veckan också (möjligtvis bara lite svalare)! Åtminstone här uppe i Norrland. It's fine by me! Jag klagar verkligen inte!

Har glassat ute i solen hos mina föräldrar hela dagen idag, med shorts och linne, tre katter, en storebror, kortlek, yatzyspel och flera iskalla glas vatten! Det har varit en sån dag som man verkligen inte borde vistas utomhus utan solskydd. Min hud är väldigt känslig mot sol och jag blir jättelätt röd och fräknig, men aldrig brun (till mitt förtret).. Det spelar ingen roll hur många timmar jag legat och stekt under sommarsolen... Jag ändå en blekfis när hösten kommer, haha.







Gårdagen spenderades i centrum i goda vänners lag! Vi satt i parken och spelade kort, gick till båtbryggan och doppade fötterna, köpte kaffe latte och en salladslunch/middag... Det dansades till och med i ösregnet som drog in över staden senare på eftermiddagen. Det blev mycket kramar, sång, skratt och gemenskap. En riktigt härlig dag, helt enkelt!

Här är ett litet försmak på toppen och linnet jag köpte förra veckan + ett underbart halsband jag köpte igår!


- Love, love, love! Här satt jag ensam i parken och inväntade vännernas sällskap!





Imorgon är det vägdag, men jag tror jag skippar det den här veckan (eller så väger jag mig till helgen istället)! Är fortfarande hos mina päron och njuter av att slippa laga mat, haha. Dessutom börjar tivolit i stan imorgon och vem orkar fokusera på kilon, då man istället kan vara ute och bli yr i bollen? ;)

Men hur har NI det, där ute i cyberrymden? Mår ni lika bra av sommarens ankomst som jag gör?! Det hoppas jag verkligen! Njut, njut, njut!
Kram på er goda!

Lördagens middag

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Mat/recept  |  Daterat - 2011-06-04 » 20:46:06

- Lax, körsbärstomater, färska champinjoner, klyftpotatis, morötter, purjolök, gräslök, dill, citronsalt, vitpeppar, grädde och smör.

Det var första gången på 30 år som föräldrarna testat på att göra detta och för mig var det olyckligtvis ingen höjdare. Fisken blev överkokt och därmed väldigt torr, medan potatisen och morötterna var underkokta. Dom var lite osäkra på hur länge knyttet skulle ligga på grillen, så det blev lite ojämt. Och eftersom jag är op:ad så är det svårt för mig att äta tomater och purjo (det är lite trögt att tugga sönder), och svampen vet jag om sedan tidigare att den inte är så lätt att äta heller. Men fisk i foliepaket går ju att variera i det oändliga och övning ger färdighet, så jag ser fram emot nästa folieförsök! Ett plus i kanten för insatsen, iallafall! Måste prova mig på detta själv hemma också!

Veckan som varit!

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2011-06-04 » 17:26:38

I skrivande stund sitter jag här hos päronen och inväntar middag, för andra dagen i rad. Jag åkte nämligen hit igår för att fira pappas födelsedag och så som det ser ut just nu så verkar det bli en hel-helg av denna tripp. Inte mig emot, faktiskt. Det är skönt att ha sällskap och att slippa laga mat själv, för en gångs skull.  

Igår blev det kåldolmar till middag. Jag har ALDRIG gillat kåldolmar... Bara lukten av det har fått mig att må illa förut. Men igår... Näsan tog vittring och jäklar vad sugen jag blev! Åt nästan en halv kåldolme (skrapade bort rätt mycket kål dock), en halv potatis och lite lingonsylt. SÅSEN... Herregud, såsen... SÅ god!  Så gårdagens middag smakade inte helt fel, faktiskt! Men en favorit är det inte (än så länge?), haha.

Kvällens middag består av grillad lax, potatis och grönt i foliepaket! Det är mamma som lagar och själv har jag aldrig ätit foliepaketterad mat, så det ska bli intressant! Hon håller på för fullt i köket nu och jag känner mig väldigt sugen på att hoppa in. Ska bara skriva färdigt först ;)

Jag uppmärksammade idag att jag gått ner över 10 BMI-enheter! Hur fantastiskt är inte det?! Jag ligger fortfarande på kategorin ”fetma”, men det är inte många enheter kvar till ”övervikt”. Detta ser jag fram emot!

När jag shoppade igår så hittade jag ett rosa linne på Gina Tricot för 99 kronor i storlek XL och på KappAhl  köpte jag en svinsnygg virkad top för +300 kr (fick den för 212 tack vare rea + presentkort)... And guess what..? Den är VIT..!!! Jag har inte haft vitt på mig på flera år! Den var i storlek  48/50 och var för stor, men det var den enda som fanns kvar. Hade jag kunnat så hade jag valt en mindre storlek, men det gör faktiskt ingenting! Den är så jävla snygg! Ni ska få se en bild på linnet och toppen tillsammans senare (när jag är hemma igen, förutsatt att blogg.se vill fungera då).

Jag har ju testat alkohol också, förresten. Första smuttarna tog jag vid fotograferingen för en månad sen. Då fick jag smaka lite cider (4.5% tror jag)... Drack väl en halv 33cl burk och kände ingenting. Och i söndags var jag med en kompis på båten och drack en halv 33cl öl (4.5%), en 4:a lime/mynta-drink och några smuttar av en banandrink. Kände jag av det? Nej. Många op:ade blir jättekänsliga mot alkohol och behöver väldigt lite för att bli på fyllan, men jag antar att jag kanske är i den kategorin som fortfarande har ganska hög tolerans. Det är som det är... Det hade varit enkelt och smidigt med billig fylla, men alkohol är ändå inte något viktigt i mitt liv. Det kan jag gott klara mig utan, om det skulle vara så!

Nä nu, godingar, ska jag gå ner och titta på laxpaketen  innan dom slängs på grillen! Hoppas ni har en riktigt mysig helg, med all sol (och blåst, här uppe i norrland)!

Kramkalas!

Fredag och första shoppingen!

Kommentarer - 3 st.  |  Kategori - Bilder  |  Daterat - 2011-06-04 » 17:02:41
Igår var det 25% rea på KappAhl och såg det som ett fint tillfälle att dra till stan och testa lite kläder! Eftersom vädret var idyll så kände jag för att klä mig lite somrigt.



- Såhär såg jag ut när jag traskade iväg mot bussen igår. Detta + de svartvita skorna i bakgrunden, haha.



Nyss klickade jag omkring i en kompis fotoalbum på facebook och hittade en bild som togs förra sommaren, med samma gula top. Det är visserligen en bild som jag önskar aldrig hade tagits (än värre att den ligger ute på nätet!), men jag biter mig i kinden och lägger upp den här så ni också får se skillnaden.

- Usch och fy... Jag minns att jag kände mig sjukt osäker i mig själv när jag hade den där på mig. Jag satt alltid och försökte fixa till den... Dra ner ärmarna längre, dra ut toppen från magen så fettvalkarna inte syntes så mycket, kröp ihop och försökte ta så lite plats som möjligt. Det var ju så jäkla varmt och den toppen var nästan det enda "somriga" jag hade då. Men nu har det vänt! Nu sitter den bra och jag känner mig faktiskt rätt snygg i den emellanåt! IN YOUR FACE, sommar! Här kommer jag!

Progression!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Progress  |  Daterat - 2011-06-04 » 16:31:06
Torsdagens vägning!

----------------

4 mars
2010 - Skickade remiss via Vårdcentralen till Lycksele sjukhus.
9 mars 2010 - Fick remissbekräftelse från Lycksele.
23 mars 2010 - Ringde Lycksele och bad om att bli flyttad.
25 mars 2010 - Blev skickad vidare till Ersta sjukhus i Stockholm.
30 mars 2010 - Remissen framme på Ersta.
31 maj 2010 - Fick kallelse om träff m. dietist, läkare och obesitassjuksköterska.
5 augusti 2010 - Träff m. dietist, läkare och obesitassjuksköterska.
29 oktober 2010 - Tid för operation (uppskjuten).
17 februari 2011 - Började 2 veckors flytperiod.
4 mars 2011
- Opererad på Ersta med titthålskikurgi!

- Maxvikt: 134.6
- Vikt vid op: 128.3
- Högsta BMI: 46.6
- Nuvarande BMI: 35.6

- Vikt 2 v. post-op: 121.5
- Vikt 3 v. post-op: 118.5
- Vikt 4 v. post-op: 117.8
- Vikt 5 v. post-op: 116.0
- Vikt 6 v. post-op: 114.8
- Vikt 7 v. post-op: 112.5
- Vikt 10 v. post-op: 108.5
- Vikt 13 v. post-op: 103.5

Total viktminskning: 31.1 kg!




¤ Minus 10 kg - Check!
¤ Minus 15 kg - Check!
¤ Minus 20 kg -
Check!
¤ Minus 25 kg -
Check!
¤ Minus 30 kg - Check..!!!
¤ Minus 35 kg -
¤ Minus 40 kg -
¤ Minus 45 kg -
¤ Minus 50 kg -

Tjohooo!

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2011-06-02 » 19:38:51
God kväll, kära läsare! Av någon anledning så kommer jag inte in på Blogg.se via datorn längre, sen jag uppdaterade min webläsare. Allt är bara vitt. Så här kommer en mobilbloggning av högsta kvalité! Jag har i dagarna gått ner 30 kilo (!!!) och veckans vikt stannade på 103.5! Min belöning är att jag planerat in en tripp till ett äventyrsbad nästa vecka och jösses vad jag längtar!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!