Kvällens budgetmiddag!

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2010-08-28 » 20:56:46

dsc02756 (MMS)

En påse nudlar, lite ärtor, majs och paprika, några räkor ur en billig 1-kilos påse från Willys och lite hemmagjord -hemlig- sås. Man måste ju lyxa till det på en lördag!

Bloggen anropar Sandra..!

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2010-08-25 » 21:53:20

Jag befinner mig i skrivande stund i Örnsköldsvik hos älskade kusin. Jag följde med henne idag till Sundsvall sjukhus för hennes första möte med kirurgen. Det kommer jag skriva lite om så fort jag befinner mig vid en dator igen. Jag har ju också läst boken "Operation: Nytt liv" av Hanne Kjöller nu i sommar och tänkte passa på att skriva lite om den då också. Jag har så många saker jag vill skriva om, men jag har inte haft tillfälle till det. Jag bor just nu i en temporär lägenhet utan vare sig dator eller internet och jag är rädd att mina inlägg kommer fortsätta vara glesa och sporadiska fram till det att jag hittat någonstans att bo, vilket inte är det lättaste i dagens Umeå. Nu ska jag gå och ta mig en alvedon för knä, fot-och höftvärken, gosa lite med kissen och sen bums i säng för att komplettera de där två timmarnas sömn jag fick igårnatt. Hoppas eran vecka inte varit lika regnig och grå som min! Kärlek till er på distans! G'natt!

Dagens enkät - 7

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Dagens enkäter  |  Daterat - 2010-08-15 » 13:43:37


DAGENS VILL HA:
Mat! Min mage håller på att kurra sönder. Har inte förmått mig själv att gå ner och äta någonting än, haha.
DAGENS KLÄDSEL: Plommonlila långkallingar och en persikofärgad tee. Man är snygg när man är nyvaken!
DAGENS SMINK: Ska snart kleta på mitt nya bareMinerals!
DAGENS FRISYR: Morgonfrilla.
DAGENS HÄNDELSE: Det måste faktiskt vara att jag uppdaterar bloggen!
DAGENS LÅT: Julia Nunes  - August.
DAGENS PLANER
: Äta, duscha, handla och åka hem. Väl hemma har jag inget internet :(
DAGENS SAKNAD: Sällskap!
DAGENS DUMMASTE: Att jag har massa mat i kylen som jag kommer måsta slänga när jag kommer hem, eftersom jag inte varit där på en vecka. 
DAGENS SJUKA: Värmen!! It's insane!
DAGENS DROG: Jag skulle inte ha något emot en alvedon just nu.
DAGENS ROLIGASTE: Jag hör barnaskratt utanför mitt fönster. Det känns bra!
DAGENS FAVORIT: Mina scrambled eggs, som jag planerar att äta när jag är färdig med detta, hihi!
DAGENS KÖP: Det lär bli mat, eftersom all mat i kylen borde ha ruttnat vid det här laget.
DAGENS HUMÖR: Jag känner mig ganska less, men glad ändå på något sätt.
DAGENS ORD: "Gosh...", som jag bittert yttrade när jag såg Darin på tv.

Fotografi - 3

Kommentarer - 1 st.  |  Kategori - Fotografi  |  Daterat - 2010-08-15 » 12:50:14








Planerade inlägg

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2010-08-14 » 20:50:50
Hej på er!
Jag ska, förhoppningsvis innan måndag, lägga upp lite bilder, någon lista och eventuellt en liten resumé av Stockholmsresan (som egentligen bara är ett inlägg om min klagan, haha). Jag sitter just nu och fipplar lite med bloggdesignen och funktionerna här. Har också joinat Bloglovin', för er som är intresserade! Följ min blogg med bloglovin om ni vill!

Hoppas ni har en mysig helg!
Himlen är, för övrigt, gudomligt vacker just nu! Ska sätta mig vid fönstret och kika lite en stund. Sen blir det fotografi!

Ersta Sjukhus 5/8, 2010 - Infomöten!

Kommentarer - 4 st.  |  Kategori - Möten på sjukhus/vårdcentral  |  Daterat - 2010-08-12 » 15:38:00
13:00 - Träff med sjuksköterska

Sjuksköterskan kom och vi satte oss i ett rum och hon pratade lite allmänt kring operationen. Hon informerade lite om vitaminerna som jag kommer ta resten av livet och sprutorna som jag måste ta efter op:en, om undersökningar och uppföljningar, om graviditet efter op och lite om vad som kommer hända kring operationsdagarna.

Hon ställde mig också på vågen och mot väggen. Vågmätaren pekade på 129.10 kilo. Det är tyvärr toppvikten hittills. Och längden mätte till 170 centimeter, vilket innebär att jag "krympt" en centimeter de senaste fem åren.

13:35 - Träff med kirurg Mats Möller

Ut går sjuksköterskan och in kliver herr Möller. Han går igenom hälsodeklarationen jag fyllt i och ställer lite frågor kring det. Han frågade ifall jag har läst på om operationen innan och var jag fått informationen ifrån. Jag berättar om viktforumen som jag läser i för jämnan och att jag också har en vän som opererats, vilket han tyckte var jättebra. Han frågar också ifall jag testat medicin för viktnedgång och jag säger nej. Men berättar att jag har testat andra bantningspiller (inte från apoteket) och liknande och han verkade nöjd med det svaret.

HAN GODKÄNNER MIG FÖR OPERATION!!! Woho!!!


Och frågar sedan om jag vill gå med i en studie i forskningssyfte. Studien går ut på att hälften av alla patienter som deltar lottas till att få fickan (där den omkopplade tarmen legat) sys igen för att förhoppningsvis förhindra tarmvred. Den andra halvan av patienterna lottas till att lämna buken som den är, som dom gör normalt när dom opererar med GBP. Efter jag läst igenom blanketten vände jag mig till Mats Möller och sa "Ja, jag har då ingenting emot att bidra till vetenskapen!" varav jag möttes av det enda leendet herrn bjöd på under mötet. Trevlig man, det där. Härlig brytning hade han också. Jag skrev på papperna och därefter avslutades det mötet.

14:00 - Träff med dietist

Vi samlas (jag, min kusin, dietisten och två andra kvinnor som fått klartecken för operation) i ett väntrum uppe på femte våningen, stänger dörren och slår oss ner. Dietisten har med sig en stor pärm med papper om diet, motion, kosthållning och matscheman. Hon surrar på i någon timma, vi ställer frågor närhelst dom ploppar upp i skallen och ja... Ärligt talat så var jag så fruktansvärt trött när tiden kom med dietisten att jag nu har glömt det mesta hon sa.

Hon pratade såklart om alla faser i maten (flyt, puré, vanlig mat), om dumping osv. Om att det är väldigt viktigt att äta enligt instruktionerna (7 gånger per dag + 2 liter vätska), eftersom man då uppnår bäst resultat och att man inte borde försumma vitaminerna, för äter man dåligt och skippar vitaminer så för det första - går man inte ner lika mycket i vikt, och för det andra - så blir man väldigt trött och seg, man blir sjuk oftare och får lättare att känna sig nedstämd.

Det blev mycket sagt på det här mötet, trots att jag kanske inte minns allt. Hon gav oss lite infopapper att ta med oss hem och ja, då var det mötet över.

15:10 - Blodprovstagning

Vi åkte ner från femte våningen till våning två, där jag fick offra 7-8 provrör där dom skulle kolla det mesta kring blodfetter, blodsockerhalten osv. Jag frågade vad alla testen var för, men jag minns inte allt vad hon sa. Plus att hon använde medicinska termer, vilket jag inte riktigt är hundra på. Hehe.

Sen var dagen på Ersta Diakoni över! Jag drog en lättnads suck, omfamnade min kusin och lämnade Södermalm med ett leende på mina läppar.

Väntetiden för operation ligger på mellan 2-4 månader, så kring julafton DÅ JÄVLAR! Haha! Nu väntar jag på kallelsen. Känns helt overkligt.

Dagen är här imorgon!

Kommentarer - 2 st.  |  Kategori - Min vardag  |  Daterat - 2010-08-04 » 11:28:12

Wow, jag kan inte riktigt fatta att jag är i Stockholm imorgon! I ett halvår har jag väntat på att få flyga dit och ta emot mitt besked om op:en, och imorgon är dagen äntligen här! Tror ni att jag är nervös kanske?! Haha. Jag kommer dessutom flyga för första gången i mitt liv och jag längtar så förbannat mycket! Att få flyga (på ett eller annat sätt) har varit min dröm ända sen jag var liten. Så jag får ta två flugor i en smäll - flyga och förhoppningsvis få ett livsalterande besked. Det som jag gruvar mest över är att prata med läkaren, för jag är så rädd att säga nånting fel. Men jag har hört att Mats Möller är en trevlig man, så jag oroar mig nog i onödan. Och sen är såklart Stockholm en väldans stor stad och jag hoppas att jag inte kommer tappa bort mig helt och hållet. Jag kommer nog till och med kämpa för att ens hitta utgången på Bromma flygplats! Haha. Nej, nu ska jag försöka kicka liv i min älskade kusin. Hon ska komma hit idag och hänga med till Stockholm imorgon. Thank the lord. Jag skriver igen imorgon om hur det gick på sjukhuset. Håll utkik, sötingar! Wish me luck..! Kramkramkramkramkram!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!